Tropishe taart (recept)

Deze taart is echt mijn favo, de tropishe taart, heerlijk!!

Dit zijn de ingrediënten:

Voor de taart:

  • 110 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 el kokoscrème, op kamertemperatuur
  • 140 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 110 g zelfrijzend bakmeel
  • 55 g geraspte kokos

Voor de vulling en topping:

  • 240 ml slagroom
  • 1/2 grote mango, geschild, geen pit meer en in schijfjes
  • 1 middelgrote banaan, geschild en in plakjes
  • 230 g ananasstukjes uit blik
  • vers kokosschaafsel

Zo moet je de taart bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 ronde bakvormen (20 cm) in en bekleed de bodems met vetvrij papier .

Klop de boter, de kokoscrème en de suiker tot een bleek en romig geheel. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoor. Zeef het bakmeel boven het eierenmengsel en vouw het erdoor. Roer de geraspte kokos erdoor. Schep het beslag in de bakvormen en verdeel het gelijkmatig met de achterkant van de lepel. Bak de taarthelften in  20-25 minuten goudbruin. Als je er een vork insteekt, moet hij er weer schoon uitkomen. Laat de helfte , zonder bakvorm volledig afkoelen op het rooster. Klop de slagroom en verdeel de helft over 1 van de taarthelften. Verdeel daar het fruit over. Leg de andere taarthelft erbovenop. Verdeel de rest van de slagroom over de taart en stapel daar de rest van het fruit op. Strooi het kokosschaafsel erover.

Super simpel! Stuur mij jouw zelf gemaakte Tropische taart en misschien bepaal waar de volgende post over zal gaan. Mijn email adres is -> Isabeauzaan@live.nl zet in het onderwerp eventjes tropische taart (isabeau life)

XXX-JES Isabeau ❤ ❤ ❤

Plaats een reactie