recept kokostaart

bakkenblogHey vandaag een recept voor een romige kokostaart! 

Ik heb alleens eerder deze taart gemaakt en hij is super lekker!

Wat heb je nodig?:

  • 150g boter                                             3 eieren
  • 3 el kokoscreme                                  110g zelfreizend bakmeel
  • geraspt schil van 1 limoen                55g geraspte kokos
  • 100g poedersuiker (gezeefd)

Voor het roomkaas glazuur:

  • 230g roomkaas
  • 55g poedersuiker (gezeefd)
  • 1 el limoensap

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvormen in (20 cm)

Klop de boter, limoenschil, kokoscreme en de suiker tot een romig geheel.

Klop de eieren een voor een door het mengsel. Zeef het bakmeel boven het mengels en vouw het erdoor. Roer de geraspte kokos erdoor. Schep het beslag in de bakvormen en verdeel het gelijkmatig met de achterkant van de lepel. Bak de taarthelften in 0-25 min goud-bruin. Als je er een sate-prikker insteekt moet ie er weer schoon uitkomen. Laat de helften zonder bakvorm afkoelen.

Klop de roomkaas, de poedersuiker en het limoensap door elkaar tot roomkaasgalzuur. Verdeel iets minder dan de helft van het glazuur over een taarthelft en leg de andere taarthelft erbovenop. Bestrijk de rest van de taart met het glazuur.

(tip: heb je geen 2 bakvormen? Bak de andere helft als de andere aan het afkoelen is)

Ik hoop dat de taart lukt en dat ie lekker word!

Xxxxxxx-jes Isabeau

4 gedachten over “recept kokostaart

Plaats een reactie